Fly Universal Air закъснели и отменени полети

Fly Universal Air

Вашият полет с Fly Universal Air е бил отменен или закъснял с 2 часа или повече? В такъв случай имате право на обезщетение в размер до 600 евро на човек.

Можете да поискате обезщетение директно от авиокомпанията или просто и безплатно от специализирани агенции.

Подайте заявление за обезщетение

Обезщетението съгласно Регламент 261 на ЕО се прилага за всички полети, извършвани от Universal Air, тъй като авиокомпанията е регистрирана в Малта, държава - членка на ЕС.

Закъснял полет с Fly Universal Air

Ако имате закъснение от 2 часа или повече на изхода за излитане, Fly Universal Air трябва да ви осигури безплатни напитки, пропорционални на продължителността на закъснението.

Ако продължителността на закъснението на летището на пристигане е 3 часа или повече, имате право и на финансова компенсация в размер от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието между двете летища.

Имате право на финансова компенсация само ако Fly Universal Air е виновна за закъснението. Прочетете повече за това в статията Компенсация при закъснение на полет.

Разстояние Закъснение Компенсация
до 1 500 км 3h+ 250 eur - кандидатствайте онлайн
От 1 500 до 3 500 км 3h+ 400 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 3h+ 300 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 4h+ 600 eur - кандидатствайте онлайн

Отменен полет с Fly Universal Air

Ако Вашият полет е отменен от Fly Universal Air повече от 14 дни преди заминаването, имате право на безплатна промяна на датата или на възстановяване на първоначалната цена на билета.

Ако обаче полетът Ви е отменен по-малко от 14 дни преди заминаването, имате автоматично право на финансова компенсация до 600 eur.

И в този случай компенсация се дължи само ако авиокомпанията отмени полета, а не поради непредвидени обстоятелства.

Къде да подадете заявление за обезщетение

Можете да подадете заявление за компенсация директно до авиокомпанията на адрес hello@flyuniversalair.com.

Авиокомпаниите обаче често се опитват да избегнат обезщетение, като игнорират и лъжат по време на целия иск, затова се свържете директно с агенцията.

Получете до 600 eur

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.