Azores Airlines закъснели и отменени полети

Самолет на Azores Airlines на летище Ponta Delgada

Вашият полет с Azores Airlines е бил отменен или закъснял с 2 часа или повече? В такъв случай имате право на обезщетение в размер до 600 евро на човек.

Можете да поискате обезщетение директно от авиокомпанията или просто и безплатно от специализирани агенции.

Подайте заявление за обезщетение

Обезщетението съгласно Регламент 261 на ЕО се прилага за всички полети, извършвани от Azores Airlines, тъй като авиокомпанията е регистрирана в Португалия, държава-членка на ЕС.

Закъснял полет с Azores Airlines

Ако имате закъснение от 2 часа или повече на изхода за излитане, Azores Airlines трябва да ви осигури безплатни напитки, пропорционални на продължителността на закъснението.

Ако продължителността на закъснението на летището на пристигане е 3 часа или повече, имате право и на финансова компенсация в размер от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието между двете летища.

Имате право на финансова компенсация само ако закъснението е по вина на Azores Airlines. За повече информация вижте статията Компенсация при закъснение на полет.

Разстояние Закъснение Компенсация
До 1 500 км 3h+ 250 eur - кандидатствайте онлайн
От 1 500 до 3 500 км 3h+ 400 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 3h+ 300 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 4h+ 600 eur - кандидатствайте онлайн

Отменен полет с Azores Airlines

Ако полетът ви е отменен от Azores Airlines повече от 14 дни преди заминаването, имате право на безплатна промяна на датата или на възстановяване на първоначалната цена на билета.

Ако обаче полетът ви е отменен по-малко от 14 дни преди заминаването, автоматично имате право на финансова компенсация в размер до 600 eur.

И в този случай компенсация се дължи само ако авиокомпанията отмени полета, а не поради непредвидени обстоятелства.

Къде да подадете заявление за обезщетение

Можете да поискате обезщетение директно от авиокомпанията, като използвате данните за контакт, посочени на уебсайта: azoresairlines.pt/contact-us/claim.

Авиокомпаниите обаче често се опитват да избегнат обезщетението и да протакат целия иск, като го игнорират и лъжат, затова се свържете директно с агенцията.

Получете до 600 евро

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.