Azores Airlines накратко

Самолет на Azores Airlines на летище Ponta Delgada

Azores Airlines, известна като SATA International Airlines до 2016 г., е португалска авиокомпания, базирана на Понта Делгада PDL, най-голямото летище на Азорските острови, но изпълнява полети и от Терсейра, Фуншал (Мадейра), Лисабон и Порто.

Марката Azores Airlines е дъщерно дружество на SATA Air Acores за международни и по-дълги вътрешни маршрути от Азорските острови.

Резервирайте настаняване на Азорските острови

Самолетите на Azores Airlines се отличават с оригиналната си ливрея. През голяма част от фюзелажа е разположен надпис на английски език, който с една дума улавя усещането, което пътниците изпитват, когато посещават Азорските острови. Всеки самолет от флота има различен надпис на фюзелажа.

Кормилото на самолета е украсено със стилизиран ястреб - птицата, на която са кръстени Азорските острови. Птицата е съставена от 9 геометрични фигури, символизиращи 9-те Азорски острова.

Флотът на компанията се състои от най-новите самолети Airbus A320neo, Airbus A321neo и Airbus A321LR за полети на дълги разстояния до Америка.

Azores Airlines
S4
IATA код
-
Алианс
Portugal
Страна на произход
01. 12. 1990
Основан

Получете повече съвети за летене с Azores Airlines

Независимо дали летите с Azores Airlines за първи път, или за пореден път, разгледайте нашите полезни съвети и препоръки: