KM Malta Airlines закъснели и отменени полети

Air Malta

Вашият полет с KM Malta Airlines е бил отменен или закъснял с 2 часа или повече? В такъв случай имате право на обезщетение в размер до 600 евро на човек.

Можете да поискате обезщетение директно от авиокомпанията или просто и безплатно от специализирани агенции.

Подайте заявление за обезщетение

Обезщетението съгласно Регламент 261 на ЕО се прилага за всички полети, извършвани от KM Malta Airlines.

Закъснял полет с KM Malta Airlines

Ако имате закъснение от 2 часа или повече на изхода за излитане, KM Malta Airlines трябва да Ви осигури безплатни напитки, пропорционални на продължителността на закъснението.

Ако продължителността на закъснението на летището на пристигане е 3 часа или повече, имате право и на финансова компенсация в размер от 250 eur до 600 eur в зависимост от разстоянието между двете летища.

Имате право на финансова компенсация само ако KM Malta Airlines е виновна за закъснението. За повече информация вижте статията Компенсация при закъснение на полет.

Разстояние Закъснение Компенсация
до 1 500 км 3h+ 250 eur - кандидатствайте онлайн
От 1 500 до 3 500 км 3h+ 400 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 3h+ 300 eur - кандидатствайте онлайн
над 3 500 км 4h+ 600 eur - кандидатствайте онлайн

Отменен полет с KM Malta Airlines

Ако Вашият полет е отменен от KM Malta Airlines повече от 14 дни преди заминаването, имате право на безплатна промяна на датата или на възстановяване на първоначалната цена на билета.

Ако обаче полетът Ви е отменен по-малко от 14 дни преди заминаването, автоматично имате право на финансова компенсация в размер до 600 eur.

И в този случай обезщетение се дължи само ако авиокомпанията отмени полета, а не поради непредвидени обстоятелства.

Къде да подадете заявление за обезщетение

KM Malta Airlines не разполага със специална страница за контакт за подаване на заявления за възстановяване на суми и обезщетение и в случай на иск трябва да използвате обичайните контакти, посочени на уебсайта на авиокомпанията: kmmaltairlines.com/en/customer-support

Въпреки това авиокомпаниите често се опитват да избегнат обезщетението и да протакат целия иск, като го игнорират и лъжат, затова се свържете директно с агенцията.

Получете до 600 евро

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.