Трансфер на летище Вилнюс

Trakkai Water Castle

Летището се обслужва от един малък и доста тесен терминал с много интересна външна архитектура и вътрешен дизайн на залата за пристигащи пътници, която наподобява декорирани съветски железопътни гари.

Секцията след службата за сигурност е модерна с няколко моста за качване директно към самолета. Разстоянията са много кратки и цялото летище може да бъде прекосено за 5 минути.

Резервирайте хотел близо до летище Вилнюс

Проверките на паспортите и сигурността са ефикасни и обикновено ще чакате на опашка само 5-10 минути. Литва също така е в Шенгенското пространство, така че повечето полети от/до Европа не подлежат на паспортен контрол.

В процес на изграждане е нов терминал за заминаващи, който е пряко свързан със съществуващия терминал и ще се превърне в зала за пристигащи. Той трябва да бъде открит през 2025 г.

Карта на летището можете да намерите на официалния уебсайт: vilnius-airport.lt/terminal-map.

Трансфер между полетите

Летище Вилнюс не е възлово летище, но има възможност за директен трансфер между самолетите чрез транзитната зона.

Тази възможност е само за пътници, които вече имат бордна карта за свързващия полет и пътуват само с ръчен багаж.

Реалното време за прехвърляне между полетите в този случай е приблизително 10 минути в случай на прехвърляне между два полета от Шенгенското пространство и приблизително 30 минути в случай, че трябва да се премине през паспортна проверка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.