Услуги на летище Венеция

Венеция

Разберете какви услуги и удобства се предлагат на летище Venice Marco Polo Airport. Къде е най-доброто място за хранене и пазаруване?

Интернет и Wi-Fi

Свържете се с wifi мрежата безплатно и без ограничения чрез горещата точка "Venezia Airport Free WiFi".

Ако използвате сим карта на ЕС, можете да се обаждате и да използвате данни в Италия на същите цени, както в родната си страна.

В противен случай се сдобийте с електронна SIM карта за данни бързо и лесно на airalo.com.

Разглеждане на хотели във Венеция

Съхранение на багаж

От 6:00 до 21:00 ч. се предлага съхранение на багаж отвън вляво на около 100 метра от изхода за пристигащи на терминала. Целодневното съхранение струва 12 евро, а след това за 6 часа плащате 7 евро.

Ресторанти и магазини

Ресторантите и кафенетата са по-широко достъпни след проверката за сигурност. Те обикновено са по-малки местни предприятия и на летище Венеция няма да откриете вериги за бързо хранене.

Едно от най-популярните и най-големите заведения за хранене е Bricco на втория етаж в транзитната зона.

В обществената зона популярен ресторант е пица-бар Kitchen.

Транзитната зона е богато оборудвана с магазини на луксозни марки с дрехи и модни аксесоари. Можете също така да пазарувате в безмитния магазин.

На летището няма традиционен магазин за хранителни стоки. Можете обаче да се възползвате от услугите на аптека, която е на разположение в зоната за излитане и кацане.

Банкомати

Банкоматите на летището се обслужват само от Euronet, като таксата за теглене е около 5 евро и е с неизгоден обменен курс при теглене с карта със сметка във валута, различна от евро.

В идеалния случай плащайте за транспорта с карта или онлайн и при необходимост теглете пари от банкомат на обикновена банка в града.

Питейна вода

Фонтани с безплатна студена питейна вода, от които можете да напълните собствена бутилка, се намират в транзитната зона на изходите за заминаване 8 и 43.

Зона за пушачи

Зад охраната, на 1-вия етаж, до ресторант Bricco Café, има и помещение за пушачи.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.