Транспорт от летище Венеция Тревизо

Венеция

Летището се обслужва само от директни автобуси и една градска линия до железопътната гара в Тревизо.

Разгледайте хотелите във Венеция

Директен автобус Венеция и Местре

Директните автобуси на Terravision (Barzi Bus) или ATVO са най-бързият транспорт до Венеция и Местре. Пътуването до Венеция отнема 40-50 минути, а до Местре - 30-40 минути, в зависимост от трафика.

Terravision (Barzi Bus)

По-евтино пътуване предлага Terravision, който се движи срещу 10 eur в едната посока или 18 eur в двете посоки. Цената е еднаква както за Венеция, така и за Местре. Във Венеция той спира на гара Venezia Tronchetto - вижте картата - откъдето можете да стигнете до централния площад Пиацале Рома за 4 минути срещу 1,50 eur с автоматичен влак или за 10-15 минути пеша.

  • Купете билет - Terravision.eu
  • Разписанието на влаковете следва разписанието на полетите
  • Автобусите се обслужват от Barzi Bus
  • Ако изпуснете връзката си, можете да ползвате безплатно следните автобуси

След като слезете на гара Tronchetto, вземете или автоматичния влак, или корабчето по линия 2 до Венеция, което има спирка на около 300 метра. Не обръщайте внимание на големите табели "Лодка до Венеция", които насочват към много скъпи частни оператори на лодки.

ATVO

Автобусите на ATVO се движат зад 12 eur в едната посока или зад 22 eur в двете посоки. Подобно на Terravision, ATVO се движи по разписание. Предимството пред Terravision е спирането във Венеция директно на Пиацале Рома.

През лятото се изпълняват и сезонни маршрути до морските курорти Йезоло, Кавалино, Ераклеа, Бибионе и Линяно. Информация за пътуването можете да намерите на уебсайта на ATVO.

Обществен автобус до Тревизо + влак до Венеция

По-евтиният вариант минава през жп гарата в Тревизо. Този вариант отнема около 90 минути от летището до Венеция.

От летището до гара Тревизо Централе има пет автобусни линии, които се движат за около 10-15 минути.

Линии на обществения транспорт

Билет за изброените по-долу линии струва 1,80 eur и може да бъде закупен от мобилното приложение MoMUp (достъпно в: Google Play / App Store) - изберете "Servizio Urbano" и след това "Urbano 100'".

Можете да си купите официален билет и на щанда на ATVO в залата за пристигащи, но често ще ви кажат, че имат само 48-часов билет за 5 eur.

Билетът, закупен от шофьора, струва 4 eur и може да се плати само в брой.

  • Линия 6 (вижте разписанието) - движи се веднъж на всеки 30 минути (веднъж на час в неделя) от спирка на 50 метра вдясно от терминала, по пътя от гарата към летището, качете се на спирка F.S. De Gasperi (вижте картата)
  • линии 101, 102, 102 (вж. разписанието) - движат се кумулативно около 2-3 пъти на час (1-2 пъти на час в неделя) от спирката на 50 метра вдясно от терминала. В посока към летището линиите спират на спирката за междуградски автобуси (вж. картата)

Автобусите обаче не покриват пълното разписание на полетите и се движат само от около 6:00 до 21:00 ч.

Treviso AirLink

Специален летищен автобус се движи директно от терминала. На централната гара в посока летището ще се качите от спирката точно пред изхода (вижте картата).

Автобусите се движат приблизително от 6:20 до 23:50 ч., а подробна информация можете да намерите на уебсайта: mobilitadimarca.it/en

Билет на цена 5 eur може да бъде закупен на щанда на Treviso AirLink в залата за пристигащи или чрез мобилното приложение MoMUp. Изберете последната опция "Treviso Airlink 2 Days Card".

Билетът е валиден за 48 часа за всички маршрути в Тревизо.

Можете също така да закупите комбиниран билет за тази връзка с влака чрез уебсайта trenitalia.com или автоматите на всички гари. Цената е същата, както ако купувате два отделни билета.

Влак Тревизо - Местре - Венеция

На гара Тревизо Централе можете да закупите билет за влак на цена от 3 ,80 eur. Преди да се качите на влака, маркирайте го във валидатора в сградата на гарата по пътя към перона.

От гара Тревизо можете да вземете директни влакове и до други италиански дестинации, като Падуа (5,20 eur) или Виченца (5,90 eur). Точните часове на връзките от Тревизо до Местре или Венеция (около 6 пъти на час) можете да намерите на уебсайта trenitalia.com.

До летище Марко Поло

Ако възнамерявате да се придвижите между летищата Тревизо и Марко Поло, първо се насочете към Венеция (вж. раздела за трансфер от летището по-горе) и се прекачете на автобусни линии 5, 15 или на летищния автобус ATVO. Билетът от Местре до летище "Марко Поло" струва 8 евро, така че общо ще платите 18 евро.

Няма директна връзка между летищата.

Автобус до Падуа

Пред летището спира и регионалната автобусна линия 101, която освен до центъра на Тревизо ще ви отведе и до историческия град Падуа.

Автобусната спирка се намира на около 50 метра от терминала на главния път в посока, обратна на тази на автобусната спирка за Тревизо (т.е. гледайки наляво от терминала).

Линия 101 се движи на всеки 30 минути приблизително от 5:20 до 20:20 часа от понеделник до събота. В неделя и на официални празници тя се движи приблизително веднъж на час, а разписанието можете да намерите на уебсайта: mobilitadimarca.it/en

Билетът струва 6,40 eur и може да бъде закупен от шофьора в брой или чрез мобилното приложение MoMUp (достъпно в: Google Play / App Store).

Карта на спирките

За по-лесна ориентация вижте местоположението на спирките на всеки превозвач на летището и в центровете на градовете.

Автобусни спирки на летище Тревизо

Автобусни спирки във Венеция и Местре

Автобусни спирки в Тревизо

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.