Трансфер на летище Трондхайм

Trondheim

На летище Trondheim Vaernes Airport има само един общ терминал за всички полети. Сградата е компактна, модерна и сравнително малка.

Намерете цени за хотел на летище TRD

Ориентирането е лесно. След като се чекирате, има централен пункт за проверка на сигурността, който ще ви отведе до зоната за заминаване към Шенгенското пространство и около Норвегия. Оттук кратък коридор води до друга зона след паспортния контрол, където са изходите за заминаване за полети извън Шенгенското пространство.

Преминаването през цялото летище отнема около 5 минути.

Трансфер между полетите

Трондхайм е честа точка за трансфер от международни и вътрешни полети към други вътрешни полети в рамките на Норвегия.

Норвежката регионална авиокомпания Wideroe има един от по-малките си хъбове в Ставангер и оттук обслужва голям брой по-малки и по-големи норвежки градове.

Връзката е добре обозначена и стига да имате бордна карта за свързващия полет и автоматично чекиран багаж до местоназначението си, не е необходимо да напускате транзитната зона.

Минималното време за трансфер е 35 минути, но на практика можете да стигнете от самолет до самолет за по-малко от 20 минути.

Международен -> вътрешен полет

Ако се прехвърляте от която и да е международна дестинация (включително пристигащи от Шенгенското пространство), трябва да вземете регистрирания си багаж, да напуснете транзитната зона, да го регистрирате отново и да преминете през проверката за сигурност обратно в транзитната зона. Трябва да напуснете транзитната зона и ако сте пристигнали от държава извън Шенгенското пространство, дори ако пътувате само с ръчен багаж.

Общо тази процедура отнема около 35 минути.

Ако пътувате само с ръчен багаж и сте пристигнали от страна от Шенген, следвайте знака "Свързващи полети" и не е необходимо да напускате транзитната зона.

В този случай можете да се прехвърлите за 10 минути.

Вътрешен -> Международен / Вътрешен

Ако се прекачвате от дестинация в Норвегия на някой международен полет или друг полет в Норвегия и имате свързващ полет в един билет, не е необходимо да събирате багажа си.

Просто намерете изхода си за заминаване, когато влезете в залата. В случай на полет до Норвегия или Шенген трансферът ще отнеме около 10 минути, а ако заминавате за страна извън Шенген, добавете още 5 минути, за да преминете през паспортна проверка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.