Трансфер на летище Талин

Tallinn

Летище Талин обслужва всички полети на един терминал с централна зала за регистрация за всички дестинации.

То е едно от по-малките и много ясни летища. От входа на терминала до изхода до самолета се стига за не повече от 10 минути.

Евтини хотели близо до летище Талин

Един-единствен контролно-пропускателен пункт в средата на залата ви отвежда до една-единствена транзитна зона.

Изходите за заминаване 1-10 обслужват полетите до страните от Шенгенското пространство. Следват паспортният контрол и изходите за заминаване 11-18 за полетите извън Шенгенското пространство.

Трансфер между полетите

Талин не е основно летище за прекачване, но с разрастващата се авиокомпания AirBaltic понякога можете да се прекачвате в Талин, когато пътувате от Финландия или Латвия.

Трансферът е много добре организиран и по време на трансфера изобщо не е необходимо да напускате транзитната зона, дори ако комбинирате трансфера самостоятелно, като закупите 2 отделни билета (ако пътувате само с ръчен багаж).

По време на полетите между страните от Шенгенското пространство не се извършва проверка за сигурност или паспортен контрол. В този случай реалното време за трансфер е около 5-10 минути.

Когато се прехвърляте от полет от Шенгенското пространство на полет извън Шенгенското пространство, преминавате само през паспортна проверка, в противен случай преминавате и през проверка за сигурност. При тези проверки обаче никога няма опашки, по-дълги от 10 минути.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.