Транспорт от летище Сен Мартен

arrival by airport SFG

Какъв е най-добрият начин да стигнете от летище Grand Case до всяка точка на френската и холандската част на остров Сен Мартен?

Намиране на цени на хотели на остров Сен Мартен

За подробна информация относно пътуването из острова прочетете нашия пътеводител за Сен Мартен.

Наемане на кола

Най-добрият вариант за опознаване на Сейнт Мартен определено е кола. Не можете да стигнете навсякъде с обществен транспорт, а такситата са доста скъпи.

Няколко компании за коли под наем имат гише на летище Гранд Кейс, включително добре познати мултинационални марки като Hertz, Avis и Sixt. Гишетата са разположени извън терминала.

Местните компании за отдаване под наем разполагат с малко автомобили, затова препоръчваме да направите резервация поне 2 месеца преди пътуването си.

Цените за една седмица започват от около 300 евро.

Намерете цените на хотелите на остров Сейнт Мартин

Такси

Такситата са най-добрият избор на транспорт, ако не искате да наемате кола.

По-голямата част от такситата са микробуси и поради недостига на таксита най-вероятно ще споделяте пътуването с други пътници. Такситата ще закарат всички пътници последователно директно до техните адреси.

Цената не се разделя между пътниците и всеки плаща пълната тарифа. Ако пътувате по двойки, плащате само една тарифа за двойка, а не за човек.

Плащането се извършва само в брой на шофьора на таксито при слизане. Цените са фиксирани и винаги ще ви бъдат съобщени от таксиметровия шофьор преди пътуването. Цените не подлежат на договаряне.

Можете да платите в щатски долари или евро. Много таксиметрови шофьори предпочитат щатски долари.

  • Маригот - 25 щ.д.
  • Гранд Кейс - 5 щ.д.
  • Летище SXM - 45 usd
  • Анс Марсел / Ориент Бей - 15 щ.д.
  • Филипсбург - 35 щ.д.
  • Симпсън Бей - 40 щ.д.
  • Коул Бей - 40 щ.д.
  • Dawn Beach / Oyster Pond - 30 щ.д.

Микробуси

Единственият вид обществен транспорт на острова са микробуси, които се движат по редовен маршрут, но без фиксирани спирки или разписание.

Микробусите обаче не се движат покрай летище Гранд Кейс, а само по главния път от другата страна на пистата, който не е удобно достъпен пеша.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.