Транспорт от летище Римини

Rimini

Летищният терминал е на 6 км от центъра на Римини и на 5 км от Ричоне.

Автобус до Римини

В близост до летището има два автобусни маршрута.

Маршрут 9

Автобусна линия 9 на обществения транспорт спира точно пред терминала и минава през автогарата и историческия център до централната гара на Римини и по-нататък към западната част на града. Интервалите между рейсовете са 15 минути от понеделник до събота и около 30 минути в неделя и на официални празници.

Билет за трансфер за 75 минути се предлага на адрес 1,50 eur, 24-часов билет за 2 зони (т.е. включително всички околни курорти) на 4,50 eur. Целодневният билет за 1 зона не е валиден в Римини, а в други градове, където оперира автобусната компания Start Romagna.

  • Време за пътуване до гарата: 25 минути
  • Цена: 1,50 eur / 4,50 eur за 24 часа
  • Честота: 15 минути (до 30 минути в неделя и рано сутрин)
  • Първа връзка от гарата: 5:55 ч. (понеделник-събота), 6:35 ч. (неделя и официални празници)
  • Последна връзка от летището: 23:17 ч. (през цялата седмица)

Можете да закупите билета си от билетния автомат на автобусната спирка пред сградата на летището (плащане с карта или монета) или чрез мобилните приложения Drop Ticket (достъпно в Google Play / App Store) или myCicero (достъпно в Google Play / App Store). Билети се продават и от шофьора, но билетът е по-скъп и за 1 зона струва 2 eur. Подробна информация за автобусите в града можете да намерите в нашия пътеводител за Римини.

Когато излизате от транзитната зона, не следвайте знаците "Изход", а завийте надясно и излезте на нивото на гишето за регистрация директно до автобусната спирка.

Билети могат да бъдат закупени и с карта в автомобила, но понастоящем работи само плащане с карти, издадени в Италия.

Автобусната спирка на централната гара се намира точно срещу сградата, намираща се срещу будката за продажба на билети до Сан Марино и до Burger King.

Линия 9 има няколко различни маршрута, но те се различават само по това, че се движат по различни улици извън центъра на града, а туристическите услуги до летището не са засегнати. Всички варианти са с приблизително еднаква дължина. Затова понякога на предния транспарант на автобуса може да видите и линии 9А, 9Т, 9М или 9S. Всички услуги обаче се изпълняват от летището до центъра и обратно.

Маршрут на Metromare

Специалната автобусна линия Metromare, която се движи между Римини и Ричоне, също има спирка с име "Miramare Aeroporto", но в действителност тя се намира на 1100 метра от терминала, а пешеходният маршрут е много неудобен (по голяма част от него няма тротоар).

Не препоръчваме този вариант за придвижване до летището.

Коли под наем

Наемете кола на летището, ако планирате да пътувате от Римини до планините и селата, където има малко обществен транспорт. На летището има няколко местни компании за коли под наем, като цените за 1-дневен наем започват от 40 eur.

Сравнете цените на всички компании и направете резервация на автомобил веднага, например чрез rentalcars.com.

Сравнете цените на колите под наем

Такси

Всички таксита в Римини използват таксиметров апарат при шофиране. Пътуването до центъра на града ще струва около 15 eur, а до морето на 20 eur до 25 eur.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.