Транспорт от летище Рен

Рен

Летището е свързано с центъра на град Рен с автобусна линия C6, като едно пътуване струва 1,80 EUR.

На терминала има и много компании за коли под наем, а на разположение са и таксита.

Автобус C6

Излезте от фоайето, пресечете улицата, където паркират такситата, и слезте по стълбите до автобусната спирка (в посока надясно).

Линията C6 отива директно до центъра на Рен (спирка République) и продължава към източната част на Рен.

Ако се насочвате към жп гарата, прекачете се на спирка Saint Jacques - Gaite на зелената линия B на метрото, която ще ви отведе до станция "Gares". Алтернативно можете да отидете пеша за около 15 минути от спирка "République".

10-те най-добри хотела в Рен

Цени за 1 пътуване 1,80 eur. Ако се прехвърлите на метрото, ще трябва да заплатите отново 1,80 eur. Най-лесният начин да платите тази тарифа е със собствената си кредитна карта, която поставяте към жълтия четец в автобуса. Тарифата ще бъде заредена на вашата платежна карта - няма да имате хартиен билет.

Въпреки това можете да си купите хартиен билет на същата стойност на информационното бюро в залата за пристигащи, където можете да си купите и дневна карта за 4,80 eur валиден за този календарен ден за всички автобусни и метро линии в Рен.

  • Честота - 10 до 15 минути (40 минути вечер и в неделя)
  • Време за пътуване - 35 минути
  • Последен автобус от летището - 0:05 ч.
  • Първи автобус до летището (от спирка République) - 5:45 ч. (до 7:42 ч. в неделя и на официални празници)
  • Разписания и друга информация: star.fr

Коли под наем

Пътувайте из Бретан с автомобил и открийте красивите кътчета на френската провинция, до които не се стига често с обществен транспорт.

В самата зала за пристигащи има няколко агенции за коли под наем.

Цените за седмични наеми започват от 250 евро.

Сравнете цените - резервирайте кола на летище RNS

Такси, Uber

Пред залата за пристигащи винаги има голям брой таксита, които чакат за всяко планирано пристигане. Цената до центъра на града е около 18 eur и може да се плати с карта.

Uber също работи в Рен и може да предложи по-ниска цена от обикновеното такси, започвайки от 16 eur. Наличността на автомобили обаче обикновено е слаба, особено сутрин и вечер.

Влак

Най-близката жп гара се намира на около 1100 метра от летището и се нарича "Сен Жак дьо ла Ланд". Тук на нередовни интервали от време (общо около 8-10 пъти на ден) минават само регионалните влакове по маршрута Рен-Редон.

От централната гара в Рен тръгват влакове на дълги разстояния до Париж, Брест, Кимпер или регионални влакове до Сен Мало.

Купи билети за влак - sncf-connect.com

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.