Транспорт от летище Палермо

Палермо

Летище Палермо е входната врата за пътуване до Северна Сицилия, а освен коли под наем можете да използвате автобуси и влакове.

Коли под наем

Ако летище Палермо е началната ви точка за пътуване из Сицилия, наемането на автомобил ще бъде най-добрият вариант. На терминала се намират много големи международни и по-малки местни компании за коли под наем.

Цените за седмичен наем варират между 150 и 350 евро в зависимост от размера на автомобила и сезона.

Сравнете цените и резервирайте кола

Автобус до Палермо

Автобусната компания Prestia e Comande, в сътрудничество с Terravision, изпълнява курсове от автобусната спирка пред летищния терминал "Aeroporto Falcone Borsellino" през града до крайната спирка в Palermo Stazione F.S.

Автобусът спира по пътя си и в историческия център. Карта на всички спирки можете да намерите по-долу. В сравнение с влака предимството на автобусите е, че пътуват по-често, превозните средства са удобни и климатизирани и в по-голямата си част се движат по магистрала.

Линиите тръгват на всеки 30 минути в половин и цял час от 5:00 до 00:30 ч. в посока летището и от 4:00 до 21:30 ч. от центъра. В зависимост от спирката, пътуването отнема между 25 и 50 минути.

Билетите могат да бъдат закупени на цена от 6 евро Еднопосочни билети могат да бъдат закупени онлайн чрез сайта terravision.eu. Можете да използвате и уебсайта prestiaecomande.it, но трябва да се регистрирате и процесът на закупуване е малко по-сложен, отколкото през terravision.eu.

Билетът за връщане се продава с отстъпка от 10 eur само през уебсайта Prestia e Comande, докато Terravision не предлага отстъпка за връщане. Билети могат да бъдат закупени и на място от шофьора.

 • Тарифи: 6 eur (отиване и връщане за 10 eur)
 • Време за пътуване - Palermo Centrale: 50 минути
 • Честота: 30 минути
 • Първи автобус от гарата - 4:00 ч.
 • Последен автобус от летището - 1:05

Купете билет - Terravision.com

Влак до Палермо

На всеки половин час от гара Punta Raisi, която се намира точно пред терминала на летището, има влак до гара Palermo Centrale.

Влакът тръгва от летището от 5:15 до 00:25 ч. на нередовни интервали два пъти на час. До крайната станция на гара Palermo Centrale се стига за 1 час и 5 минути. По пътя си влакът спира на 10 други спирки в Палермо. Връща се от центъра между 4:00 и 22:11 ч.

Билетът струва 6,50 евро и може да бъде закупен онлайн на trenitalia.com или от автомат на спирката на същата цена.

 • Тарифи: 6,50 eur (отиване и връщане без отстъпка)
 • Време за пътуване - Palermo Centrale: 51 - 75 минути (всяка втора връзка е експресен влак)
 • Честота: 14-48 минути
 • Първи влак от Palermo Centrale - 4:00 ч.
 • Последен влак от летището - 0:25 ч.

Такси

Пътуването с такси до центъра на Палермо струва 40 евро. До централната гара се заплаща 45 eur. Цените са фиксирани.

Автобуси до Марсала и Мазара дел Вало

Директни превози до западните сицилиански курорти Мазара дел Вало и Марсала се извършват приблизително веднъж на час от автобуси Salemi.

Последният автобус от летището тръгва в 23:55 ч., а първият от Марсала - в 3:10 ч., като времето за пътуване е около час и половина.

 • Цена на билета до Марсала: 9,60 eur
 • Цена на билета до Мазара дел Вало: 9,20 eur
 • Официален уебсайт и онлайн продажба на билети: autoservizisalemi.it

Автобуси до летище Трапани

Летище Трапани (TPS), друго международно летище в Сицилия, се обслужва приблизително 4 пъти дневно от директни автобуси, обслужвани от Salemi. За съжаление услугите не спират никъде по пътя, дори в град Трапани.

 • Цена на билета: 9 евро
 • Официален уебсайт и закупуване на билети онлайн: autoservizisalemi.it
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.