Транспорт от летище Охрид

Ohrid

Понастоящем летище Охрид не се обслужва от никакъв вид обществен транспорт и единственият начин да стигнете до него е с такси или кола под наем.

Изберете хотел с изглед към Охридското езеро

Такси

Добре познатите мобилни приложения като Bolt или Uber не работят в Охрид, така че ще трябва да се задоволите с обикновени таксита.

На летището винаги има много такива, които чакат всеки пристигащ.

Тук не се използват таксиметрови апарати, а пътуванията се основават на официалните цени, достъпни например на уебсайта на летището: ohd.airports.com.mk/taxi.

  • 730 mkd / 12 eur - Охрид Център
  • 790 mkd / 13 eur - Струга център
  • 1 950 mkd / 32 eur - Манастир "Свети Наум

При пътуване от летището таксиметровите шофьори обикновено предлагат директно официалните цени, но при пътуване от центъра до летището те обикновено започват от цени около 20 евро.

Можете да платите в брой само в македонски денари, а също и в евро без никакви проблеми.

Коли под наем

На летището има няколко международни компании за коли под наем, като Hertz, Sixt и Europcar. Goldcar, компания за коли под наем, известна с некоректното си отношение към клиентите, също има клон тук.

Цените за седмичен наем започват от 150 евро.

Сравнете цените на колите под наем - резервирайте кола

Обществен транспорт

До 2019 г. червени двуетажни автобуси обслужват местния обществен транспорт до летището. Понастоящем обаче те не са в експлоатация и летището не се обслужва от никакъв вид обществен транспорт.

Микробусите, които се движат от Охрид до селата северно от летището, спират на главния път на 50 метра от терминала, но разписанието не е публично достъпно никъде и услугите се извършват нередовно 1-2 пъти дневно.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.