Трансфер на летище Мъжки

Maldives

Летище Велана е едно от средните по големина и сравнително добре организирани летища. Терминалите са малки и можете да преминете през цялата сграда, включително охраната и паспортния контрол, за 15 минути.

Сравнете цените на курортите на Малдивите

Всъщност летище Мале Велана използва 3 терминала.

  • Международен - обслужва всички полети извън Малдивите
  • Вътрешно - обслужва полети до други малдивски острови, изпълнявани с редовни самолети
  • Noovilu Seaplane Terminal - обслужва полети до други малдивски острови, изпълнявани с хидроплани

Международният и вътрешният терминал са обединени в една сграда. Разходката между терминалите в сградата отнема 3 минути.

Noovilu Seaplane Terminal Тя е построена през 2022 г. и се помещава в много модерна и просторна сграда. Терминалът се намира от другата страна на летищния комплекс и не е свързан с международния или вътрешния терминал чрез пешеходен коридор.

Трансфер между полетите

Полетите с прекачване на летище Велана са много чести, между вътрешни и международни полети. То е основният транспортен възел за целите Малдиви.

Международен полет <-> Вътрешен полет

При пристигане трябва да преминете през имиграционен контрол и винаги да си вземете багажа.

Ако продължавате да обикаляте Малдивите с редовен полет на Maldivian, Flyme или Manta Air, в рамките на 3 минути ще отидете до съседния терминал за вътрешни полети, за да се регистрирате отново.

Като цяло тази процедура отнема около 40-70 минути в зависимост от опашката на имиграционния контрол.

Процедурата е подобна и в обратния случай, когато се прехвърляте от вътрешен на международен полет, където отново трябва да вземете багажа си и да го регистрирате отново на международния терминал.

Международен <-> Международен

Ако трансферът на Малдивите е закупен като част от единична резервация, обикновено не се налага да се притеснявате за багажа си и не се налага да напускате транзитната зона.

Не преминавате през паспортна проверка, а само през контролно-пропускателен пункт, специално обособен за трансферни пътници.

Международните трансфери обикновено отнемат 15-20 минути.

Основни терминали <-> Noovilu Seaplane Terminal

Трансферът между основната част на летището (международен + вътрешен терминал) и сградата за регистрация на хидроплани е възможен само с микробус или такси.

Пътуването отнема 5-10 минути.

Ако трансферът с хидроплан е организиран чрез вашия хотел, моля, проверете на рецепцията на вашия хотел в главния терминал за безплатен трансфер между терминалите.

Ако полетът с хидроплан не е организиран чрез вашия хотел, а сте го закупили сами, TransMaldivian Airlines също разполага с гишета за регистрация в главния терминал. Регистрирайте се за полета си тук и ще бъдете превозени до Noovilu Seaplane Terminal с безплатен автобус на TransMaldivian.

Авиокомпанията осигурява трансфер и в обратна посока. Просто се обърнете към информационното бюро при пристигането на хидроплана и те ще ви насочат към автобуса с най-близкото заминаване.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.