Транспорт от летище Лил

Lille

От летището има специална автобусна линия на Flibco, която пътува директно до центъра на града без спирки и без прекачване за 7,99 EUR. За по-евтина цена от 1,80 eur можете да вземете автобусна линия 68 до центъра на града с трансфер до метрото на станция 4 Cantons Stade.

Проверете цените и наличността на хотелите в Лил

Flibco bus

Директни и бързи връзки до центъра на Лил се осигуряват от междуградските автобуси Flibco. В Лил те спират само в центъра между гарите Lille Flandres и Lille Europe.

Билет, закупен онлайн на flibco.com, струва 7,99 eur, но можете да си купите и билет с карта от шофьора за 8 евро.

Двупосочните билети са с намаление и струват 13,99 eur.

  • Време за пътуване - 25 минути
  • Честота - 60 минути
  • Първи автобус до летището - 5:00 ч.
  • Последен автобус от летището - 21:30 ч., но в някои дни и след 22:00 ч., в зависимост от актуалното разписание на полетите

Автобус 68 + метро

За по-евтин транспорт, особено ако възнамерявате да пътувате из Лил повече с обществен транспорт, автобусна линия 68 стига до най-близката метростанция 4 Cantons Stade, където се прекачвате на жълта линия 1 към центъра.

Билетите се купуват най-добре чрез мобилното приложение на транспортната компания Ilévia (достъпно на адрес Google Play / App Store) или онлайн на ilevia.fr/boutique. Билети се продават и в павилионите за вестници RELAY на летището, но те не винаги са налични. Не можете да закупите билети от шофьора на автобуса.

  • 1,80 eur - Билет за 1 час трансфер (автобуси, метро, трамваи)
  • 5,30 eur - 24-часов дневен билет (автобуси, метро, трамваи)

Автобус 68 се движи веднъж на час, но сутрин и рано вечер се движи 2-3 пъти на час. Метрото се движи на интервали от около 10 минути.

Общото пътуване от летището, включително трансферите, до центъра на Лил (Gare Flandres) отнема около 32-42 минути.

Последният автобус от летището тръгва около 20:45 ч., а първият - в 6:30 ч.

За търсене на връзки и разписания, моля, посетете: ilevia.fr.

Такси

Цената на такси до гара Flandres или гара Europe е около 35 евро. По-евтин начин се предлага от мобилното приложение Uber (от 25 eur), което работи и в Лил.

Коли под наем

На летище Лил има няколко компании за коли под наем, като Europcar, Sixt или Flizzr. Цените за седмичен наем варират през цялата година от 130 eur.

Сравнете цените и резервирайте кола

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.