Транспорт от летище Лампедуза

Лампедуза

Летището се намира само на 1 км от центъра на най-големия и всъщност единствен истински град на острова. Центърът се намира на 20 минути бавна разходка.

Въпреки това на разположение са и местни коли под наем и таксита.

Коли или мотоциклети под наем

Ако искате да откриете малките плажове извън град Лампедуза, препоръчваме ви да наемете мотоциклет или автомобил директно на летището.

Тук работят само местни малки фирми за коли под наем.

Цените на скутерите за 1 седмица са около 120 евро, а на малките автомобили - около 150 евро. За информация и възможности за резервация проверете уебсайтовете за коли под наем.

Такси

Лампедуза е твърде малък остров, за да работят тук конвенционални таксита. Транспортът винаги се резервира предварително, най-често директно чрез местата за настаняване.

Резервирайте настаняването си в Лампедуза

Автобус

Няма местни автобусни линии директно до терминала.

В Лампедуза има две автобусни линии, които предоставят микробуси и микробуси. Най-близката до летището е Linea Rossa, която се движи от пристанището през залива Кала Пизана до трансферна спирка в северната част на Лампедуза, където към нея се присъединява Linea Azzurra, която се движи в западната част на острова.

Автобусите се движат веднъж на час от понеделник до събота и едно пътуване струва 1 eur. Плащането се извършва само в брой при шофьора.

Най-близката автобусна спирка от летището е на около 900 метра.

За карта на маршрутите и разписание вижте например неофициалния, но често актуализиран туристически уебсайт на острова: visit.lampedusa.today.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.