Как да стигнем до летище Лайпциг

Leipzig

От Чехия не можете да стигнете до летище Лайпциг без трансфер, но връзките с центъра на Лайпциг или Дрезден са чести.

С автобус

Най-честата директна връзка между Прага и централната гара на Лайпциг се осигурява от Flixbus. Тя се движи приблизително веднъж на всеки един до два часа по маршрута, а пътуването без прекачване отнема около 4 часа.

Цената на еднопосочните билети започва от 18 eur а цените варират в зависимост от наличността.

Автобусите в Лайпциг спират директно на централната гара, откъдето тръгва влакът S-Bahn до летището.

С влак

Има само 1 влак на ден от Прага през Усти над Лабем без прекачване, но с едно удобно прекачване в Дрезден можете да стигнете до Лайпциг веднъж на всеки 2 часа.

Пътуването с влак е подобно на това с автобус и отнема малко над 4 часа.

Най-евтино е да се закупят билети около 3 седмици предварително и в зависимост от избрания час цената е между 17 eur и 29 eur в едната посока.

Струва си да сравните цените в електронния магазин на Чешките железници cd.cz и на Германските железници bahn.de, където може да се продават по-евтини билети за идентична връзка.

С автомобил

Пътуването до летище Лайпциг с автомобил е много удобно и ако отивате тук от Прага или Усти над Лабем, няма да напуснете магистралата през цялото време.

Автомагистрала D8 ще ви отведе от Прага чак до чешко-германската граница, откъдето плавно следва магистрала A17 до пътен възел Дрезден-Запад.

Тук ще преминете на магистрала А4 в посока Лайпциг и Кемниц, която ще напуснете на изхода за Носен. Оттук ще поемете по магистрала A14 до летището.

В Германия не се заплащат магистрални такси.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.