Транспорт от летище Каунас

Kaunas

Летище Вилнюс е свързано с автобусна линия 29 до центъра на града и жп гарата. Цените на билетите са от 0,70 евро, ако са закупени чрез мобилно приложение, вижте подробности по-долу.

За първите сутрешни заминавания и от последното вечерно пристигане нататък можете да вземете само такси до летището.

Разгледайте офертата от хотели в Каунас

Автобуси

Вляво от изхода на терминала ще намерите автобусната спирка на линия 29, която се движи по главната улица до центъра и гарата.

Можете да си купите билет за 1 eur от шофьора (само в брой) или за 0,70 eur от мобилното приложение Žiogas (Google Play / App Store).

Билетът е валиден за 1 пътуване и в Каунас не се предлагат целодневни билети.

  • Честота - от 35 до 45 минути
  • Време за пътуване - 40 минути
  • Последен автобус от летището - 1:15 ч. (само за късно пристигнали след 0:30 ч.)
  • Първи автобус до летището - 4:23 ч.
  • Подробно разписание: stops.lt/kaunas

Информация за обществения транспорт в Каунас: kvt.lt.

Таксита

На летището винаги има много официални таксита с фиксирани цени, които чакат до центъра на Каунас на цена от 25 евро. При плащане с карта се начислява 10% надценка.

В града работи и мобилно приложение, наречено Bolt, което работи на сходни цени в периоди на голямо търсене (особено рано сутрин и късно вечер). През деня цената чрез Bolt може да бъде около 20 eur.

Коли под наем

Няколко големи международни компании за отдаване на автомобили под наем имат клон в терминала. Автомобилът е най-доброто транспортно средство за опознаване на литовската природа или за пътуване до морето.

Цените за седмичен наем варират между 105 и 150 евро в зависимост от сезона.

Сравнете цените и резервирайте кола

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.