Трансфер на летище Хонконг

Victoria peak - view of Hong Kong

На летище Hong Kong Airport има един терминал, наречен Терминал 1. Втора сграда, наречена Терминал 2, се строи точно срещу съществуващия терминал.

Летище Хонконг е едно от най-големите летища в света, но сградите на летището са компактни и добре обозначени.

Резервирайте хотел на летище HKG

Терминал 1

Понастоящем единственият терминал на летището, който обслужва всички полети.

Пристигащите се намират на приземния етаж, а гишетата за регистрация - на първия етаж.

Повечето изходи за заминаване се намират в централната сграда и дори до най-отдалечените изходи може да се стигне от охраната в рамките на 10 минути (до някои от външните изходи се стига пеша и с безплатно автоматизирано влакче).

Вратите за заминаване 13 - 21 се намират в сателитна сграда, до която се стига по пешеходен надлез над летището.

Вратите за заминаване 201 - 230 са разположени в друга сателитна сграда, известна като "Midfield Concourse". До тези изходи се стига само с безплатния автоматичен влак, който се движи денонощно. До изходите се стига за около 10-15 минути от пункта за проверка на сигурността.

Терминал 2

Новият Терминал 2 се изгражда точно срещу Терминал 1, който ще бъде свързан с него чрез пешеходен коридор (около 150 метра).

Поради пространственото оформление на летището всички изходи за заминаване ще се намират в друга сграда в средата на летищната зона, до която ще може да се стигне от пункта за проверка на сигурността в рамките на 10 минути с безплатен подземен автоматичен влак.

Очаква се Терминал 2 да бъде пуснат в експлоатация до 2030 г.

Проверки за сигурност и имиграция

Във всеки терминал има по няколко пункта за проверка на сигурността, но всички те водят до централна зона и могат да се използват за достигане до всички изходи за заминаване на съответните терминали.

Проверките за сигурност в Хонконг са добре организирани и ще ви накарат да чакате максимум 15 минути.

Опашката за имиграция при пристигане обикновено отнема 20-50 минути.

Имиграционната проверка при заминаване обикновено е много бърза и рядко ще чакате повече от 5 минути.

Трансфер между полетите

Ако ще се прекачвате на летище Хонконг с един билет (двата полета са с една резервация), в повечето случаи ще се прекачвате на един терминал.

Връзките са много добре организирани и добре обозначени.

При всяко прекачване ще преминете през специален пункт за проверка на сигурността, предназначен само за пътници с прекачване. Никога няма да преминете през имиграционната служба.

Опашките за проверка на сигурността при трансфер са кратки и продължават най-много 10 минути.

Общото реално време за трансфер варира между 20 и 45 минути в зависимост от местоположението на свързващия изход за заминаване.

Карта на летището

Интерактивна карта на цялото летище и на всеки терминал можете да намерите на официалния уебсайт на летището: hongkongairport.com/map.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.