Транспорт от летище Corvo

Терминалът на летище Corvo се намира на около 400 метра от историческия център на Вила до Корво, единственото село на острова. Центърът, в който има поща, банка или супермаркет, е на около 600 метра.

Пеша

Ходенето пеша е най-лесният начин за придвижване из Вила до Корво. Можете да стигнете пеша от летището до всички места за настаняване в града за 15 минути.

Главната църква и забележителностите в историческия център са на 5 минути пеша.

Съвет за настаняване наблизо

Къде да отседнете близо до летище Корво?

  • Joe & Vera's Vintage - Приятна къща за гости на 5 минути пеша от летището в историческия център
  • Hotel Comodoro ** - единственият хотел на острова се намира в покрайнините на Вила до Корво на около 10-15 минути пеша от летището

Такси

На остров Корво няма редовни таксита. Можете да използвате само предварително резервирани трансфери, които отвеждат туристите до най-голямата забележителност на острова - вулканичния кратер Калдейрао.

Ако имате тежък багаж, можете да се опитате да организирате трансфер и с мястото за настаняване.

Списък на фирмите за екскурзии и трансфери на Корво можете да намерите в раздела " Транспорт " на нашия пътеводител за остров Корво.

Коли под наем

На остров Корво няма компании за отдаване на автомобили под наем.

Автобуси

Никъде на Корво няма обществен транспорт, така че няма как да стигнете до летището, освен пеша или с предварително организиран трансфер.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.