Транспорт от летище Аячо

Аячо

Летището е свързано с центъра на град Аячо с автобусна линия 12. На терминала се намират и много компании за коли под наем, които са най-практичният начин за придвижване из Корсика.

Коли под наем

Гишетата на много компании за коли под наем се намират точно в залата за пристигащи.

Винаги резервирайте автомобила си под наем предварително. Ако пътувате в разгара на сезона (юни-септември), препоръчваме да направите резервация поне 2 месеца предварително.

Цените за седмични наеми започват от около 250 евро през лятото, ако са резервирани доста по-рано.

Сравняване на цени за наем на автомобили - Летище Ajaccio

Градски автобус

Има директна връзка с центъра на Аячо с автобусна линия 8. Автобусът преминава през историческия център до централната жп гара.

По линията се прилага специална летищна тарифа и не можете да използвате целодневната тарифа от 4 евро или редовната градска тарифа от 1 евро.

  • Цена - 10 евро при закупуване от шофьора / 6 евро при закупуване чрез мобилното приложение (Google Play / App Store)
  • Честота - 60 минути
  • Време за пътуване - 30 минути
  • Първи автобус от центъра - 5:00 ч.
  • Последен автобус от летището - 23:20 ч.
  • Разписания и цени на билетите: mobilite.muvitarra.fr

Най-евтини хотели в Аячо

Влак

Най-близката жп гара до Риканту се намира на 2200 метра от летището и до нея се стига по пешеходна алея покрай плажа, вижте картата.

Разписанието на влаковете и друга информация можете да намерите на официалния уебсайт: cf-corse.corsica.

Общо 13 влака на ден през делничните дни и 3 влака през почивните дни преминават през гара Ricantu по маршрута Аячо-Мезана на нередовни интервали.

Тук спират и влаковете на дълги разстояния по маршрута Аячо - Мезана - Корте - Казамоца - Бастия, 5 пъти дневно в делнични дни и 3 пъти през почивните дни.

Билети могат да се закупят от кондуктора във влака, а цените са следните:

  • Риканту - Аячо: 2 eur
  • Риканту - Корте: 11,50 eur
  • Риканту - Бастия: 21,60 eur

Такси / Uber

Официалните таксита винаги са на разположение в достатъчен брой на летището. Цените са високи и до центъра на Аячо, на 6,5 км, ще платите около 25 eur.

В Аячо има и мобилно приложение, наречено Uber, което ще предложи цена до центъра между 16 и 20 eur. Наличността на автомобили обаче не е много добра и рано сутрин или късно вечер може да чакате повече от 20 минути за кола.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.