Трансфер на летище Аман

Amman

На летище Amman Airport има един терминал, който е общ за всички заминаващи и пристигащи пътници. Сградата е модерна и много просторна, а цялостната атмосфера на летището е много удобна за ползване и не е претрупана.

Заминаващите се намират на първия етаж, а пристигащите - на приземния етаж.

Евтини хотели близо до летище Аман

Зоната след зоната за сигурност е компактна с две къси зали. Като цяло на летище Аман не се ходи много пеша и можете да преминете през целия терминал за по-малко от 10 минути.

Охраната обикновено е добре организирана и времето за чакане рядко надвишава 30 минути. За разлика от това, при пристигане на имиграционните служби може да бъдете задържани за повече от 45 минути.

За карта на терминала посетете уебсайта на летището: qaiairport.com/en/Terminal-Map

Трансфер между полетите

Със своите малки размери и модерен, чист терминал летище Аман е един от най-удобните пунктове за трансфер в Близкия изток.

Трансферът е много добре обозначен и организиран.

След като слезете от самолета, следвайте табелите "Транзит", които ще ви отведат до пункта за проверка на сигурността, след което ще отидете направо до изходите за заминаване. Общо взето, ясното пътуване между самолетите отнема около 15-20 минути.

Трябва ли ми виза за трансфера?

По време на трансфера си не преминавате през имиграционните и митническите служби, така че не е необходимо да уреждате йорданска виза при трансфера си.

Ако имате по-дълъг престой, но няма да бъдете в Йордания повече от 24 часа, няма да плащате такса за транзитна виза.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.