Къде да отседнете в Сал

Сал

По-голямата част от туристите посещават Сал в рамките на организирана екскурзия чрез туристическа агенция. Както за тях, така и за индивидуалните туристи сме подготвили практически преглед на това къде да изберете хотел за вашата почивка в Сал.

Пълно и ясно сравнение на всички екскурзии можете да намерите в нашия инструмент за сравнение - най-евтините почивки на Сал.

Къде да отседнете

На Сал има около 60 възможности за настаняване, вариращи от къщи за гости през семейни хотели до луксозни курорти. Повече от 90% от тях са разположени в южната и югозападната част на острова, близо до град Санта Мария.

Espargos

В столицата има 6 бюджетни къщи за гости и хостели. Те не обслужват туристи, а по-скоро чуждестранни работници. Не отсядайте в този район.

Palmeira

Главното пристанище Палмейра ще ви предложи 2 по-качествени места за настаняване за индивидуални туристи - водолази и пристигащи с лодка. Туристическите агенции не предлагат това място и ние също не препоръчваме да отсядате тук.

Мурдейра

Малкото туристическо селище в курорта Бейрона е специфично с абсолютното си спокойствие. Тук има само едно място за настаняване и няколко частни вили.

Самото то е по-скоро туристическо селище, тъй като вместо хотелска сграда ще откриете няколко къщи и големи апартаменти. Самото име подсказва, че това е по-скоро група от сгради, отколкото един комплекс.

В Мурдейра или Бейрон, ако предпочитате, ще намерите пясъчен плаж със свободен достъп до морето и коралов риф. От плажа се открива красива гледка към Лъвската планина в северозападната част на острова.

Курортът Мурдейра Вилидж 4* може да бъде закупен самостоятелно или като част от екскурзия:

 • Курорт Murdeira Village чрез Booking.com(индивидуално)
 • Курорт Murdeira Village в нашето сравнение на екскурзии(с туроператор)

Пътуването от летището ще ви струва между 10 и 15 евро с такси.

Санта Мария

Истинският курорт с всичко и навсякъде се намира в южната част на острова, близо до град Санта Мария. Тук ще намерите 3 места, където са съсредоточени качествени хотели и луксозни курорти. Първите две са обградени от голям пясъчен плаж, който постепенно се простира от западната страна, през югозападния край до кея в Санта Мария, където ще намерите третото място в градчето.

Първият (1 ) обект се намира в западната част на острова, преди да пристигнете в Санта Мария. Тук има около 8 големи курорта, най-важните от които са тези, принадлежащи на хотелската верига Meliá.

Другото второ (2 ) местоположение е в най-югозападния край на Сал. Огромната пясъчна дюна предлага идеални условия за почивка на плажа и влизане в океана. Там отново има само няколко единици големи курорти, този път от веригата RIU, но и един луксозен и наистина хубав Hilton.

 • 5* RIU Кабо Верде
 • 5* RIU Funana
 • 5* RIU Palace Santa Maria
 • 5* Hilton Cabo Verde Sal Resort
 • Пътувам индивидуално: можете да резервирате само Hilton на Booking.com

Това място все още се намира в тиха част на острова, напълно откъсната от шума и суетата на града. На границата между тихата част и Санта Мария ще откриете 2 по-известни по-евтини курорта. Това са:

 • 4* Oasis Salinas Sea
 • 4* Oasis Belorizonte

И третото (3 ) последно място е самото градско застрояване в Санта Мария. Тук ще намерите обикновено по-евтини градски хотели и къщи за гости 3*, които можете да закупите както като част от организирани екскурзии чрез туроператор, така и индивидуално.

Списък на градските хотели можете да намерите на Booking.com.

Цени на хотели и екскурзии

Въпросът за цените е съвсем основателен в случая с Кабо Верде. Въпреки че е африканска дестинация, тя със сигурност не е от най-евтините, а точно обратното. Това се дължи и на високия стандарт на услугите, който например изобщо не може да се сравнява с този на Египет.

Стандартната цена на екскурзия със закуска в градски хотел в Санта Мария ще ви струва около 20 хил. крони. За екскурзия в луксозен курорт с ол инклузив разчитайте на цена от 4* около 916 евро, а за 5* таванът е 1209 евро на седмица на човек.

Индивидуалното настаняване в Booking.com е много по-евтино. За съжаление само в стандартни хотели. Типични цени:

 • Седмица без храна в Мурдейра за 330 евро (за 2 души).
 • Седмица със закуска в Санта Мария около 476 eur (за 2 души)
 • седмица със закуска в Hilton за 1099 eur (за 2 души)
 • седмица с полупансион в Hilton за 1649 eur (за 2 лица)

Накратко, почивката на база ол инклузив дори с цената на самолетния билет е по-евтина чрез туристическа агенция, отколкото индивидуално.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.