Aer Lingus багаж

Самолет на Aer Lingus

Правилата за разрешен багаж и превоз на Aer Lingus са малко сложни и комплексни, с няколко изключения. По принцип винаги имате право да носите поне два броя ръчен багаж. По-долу сме обобщили правилата за превоз, така че винаги да знаете какъв багаж е включен в цената на билета ви.

Ръчен багаж

Всеки пътник може да вземе със себе си по време на пътуването си 2 броя ръчен багаж. Моля, имайте предвид обаче, че не винаги можете да вземете ръчния си багаж на борда, а вместо това да го чекирате безплатно.

Размерите на багажа и ограничението на теглото са ясно посочени в таблицата по-долу. Но моля, прочетете обяснението по-долу.

Малък ръчен багаж Голям ръчен багаж
Регионални полети 33x25x20cm на борда на самолета 48x33x20 см и 7 кг на борда на самолета
Европейски полети 33x25x20cm на борда 55x40x24cm и 10kg за чекиране
Трансконтинентални полети 33x25x20cm на борда 55x40x24cm и 10kg на борда

Можете да вземете по-голяма ръчна чанта на борда, когато пътувате с тарифа, по-висока от основната тарифа Saver, или да заплатите допълнително услугата за ръчна чанта и приоритетно качване на борда на 10 eur за полет.

Регионални маршрути

По регионалните маршрути в Ирландия и Обединеното кралство, обслужвани от Emerald Airlines, имате право да носите малка ръчна чанта и по-голяма ръчна чанта с тегло 7 кг и специфични размери. Вземате двата багажа на борда със себе си и те са със следните размери:

  • 33 x 25 x 20 cm , които трябва да вземете на борда.
  • 48 x 33 x 20 cm и 7 kg с вас на борда

По-малки размери на ръчния багаж са разрешени при регионалните полети поради по-малките самолети ATR.

Европейски маршрути

По европейските маршрути, обслужвани от Aer Lingus, имате право да носите на борда една малка ръчна чанта и една голяма ръчна чанта с тегло 10 кг. Въпреки това трябва да регистрирате по-големия багаж безплатно на гишето на летището. Размерите на багажа са, както следва:

  • 33 x 25 x 20 cm за качване на борда
  • 55 x 40 x 24 cm и 10 kg, които трябва да бъдат регистрирани безплатно на гишето на летището

Трансатлантически полети

При полети на дълги разстояния до или от Америка имате право на 2 ръчни багажа, които да вземете на борда. Ако полетът ви включва свързващ полет, можете да вземете със себе си една по-голяма ръчна чанта при свързващи полети в Европа.

  • 33 x 25 x 20 cm с вас на борда на самолета
  • 55 x 40 x 24 cm и 10 kg с вас на борда на самолета

Регистриран багаж

Регистрираният багаж е включен в цената на билета за всички тарифи, с изключение на основната тарифа Saver, която не включва регистриран багаж. Останалите тарифи включват 1 брой багаж с максимално тегло 23 кг.

При тарифата Saver багажът може да бъде закупен на цена от приблизително 50 eur за полет. Ако имате двупосочен билет, трябва да закупите багажа заедно както за отиване, така и за връщане.

Пътниците на дълги разстояния в бизнес класа могат да превозват общо 3 броя багаж с тегло 23 кг всеки.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.